Sposób przygotowania:
Sałatka śledziowa z rzodkiewką
Winogrona myjemy i kładziemy na papierowym ręczniku. Rzodkiewki myjemy i kroimy w półplasterki. Czerwoną cebule obieramy z łusek i kroimy w talarki i rozdzielamy na krążki.
Matiasy wyjmujemy z opakowania i kroimy w nieduże kawałki i wkładamy do miski. Dodajemy pokrojoną rzodkiewkę i czerwoną cebulę. Winogrona odrywamy od szypułek i wkładamy do miski.
Posypujemy pieprzem i dodajemy płyn od solonych śledzi. Mieszamy.
Matiasy wyjmujemy z opakowania i kroimy w nieduże kawałki i wkładamy do miski. Dodajemy pokrojoną rzodkiewkę i czerwoną cebulę. Winogrona odrywamy od szypułek i wkładamy do miski.
Posypujemy pieprzem i dodajemy płyn od solonych śledzi. Mieszamy.