slodkieokruszki

slodkieokruszki

Szef Kuchni
[Przepisów: 27]

Sałatka z rzodkiewką, ogórkiem i dodatkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 400
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna, szybko, łatwa w przygotowaniu - sałatka z rzodkiewką, ogórkiem i dodatkami. Idealna dla niespodziewanych gości, dla bliskich, dla siebie. Spróbujcie.

Sałatka z rzodkiewką, ogórkiem i dodatkami

Składniki:

Sałatka z rzodkiewką, ogórkiem i dodatkami

 

  • 5 małych korniszonych ogórków (takich jak najmniejszy palec u ręki)
  • 1 puszka mieszanki groszku i kukurydzy
  • 4 jajka L
  • 4 łyżki (z górką) majonezu
  • 5 rzodkiewek
  • 1 por (cienki, wyłącznie biała część)
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Sałatka z rzodkiewką, ogórkiem i dodatkami
Ugotowane na twardo jajka kroję w kostkę, dodaję do nich mieszankę groszku i kukurydzy z puszki. Następnie dodaję pokrojone w paseczki lub kostkę ogórki, pokrojoną w kostkę rzodkiewkę oraz pokrojony por (biała część - kroimy ją wzdłuż, a następnie w cienkie paski).

Na koniec dodaję majonez, doprawiam do smaku solą i pieprzem i wszystko mieszam łyżką. Próbuję.

Sałatkę można podać od razu lub po schłodzeniu w lodówce.