Sposób przygotowania:
Sałatka z rzodkiewki, jajka i ogórka
1. Jajka gotujemy na twardo, ugotowane dokładnie studzimy, obieramy ze skorupek i kroimy w większą kostkę.
2. Ogórek myjemy, osuszamy, obieramy i kroimy w większą kostkę, przekładamy je na papierowy ręcznik, lekko oprószamy solą, odstawiamy na kilka minut. Gdy puszczą sok osuszamy je papierowym ręcznikiem i przekładamy do jajek.
3. Szczypiorek i rzodkiewki również myjemy i osuszamy, rzodkiewki kroimy w większą kostkę, a szczypiorek drobno siekamy, przekładamy do jajek i ogórka.
4. Następnie wszystkie składniki mieszamy z jogurtem przyprawiając do smaku solą i pieprzem.
5. Tak przygotowana jest gotowa do podania.
6. Życzę smacznego.
2. Ogórek myjemy, osuszamy, obieramy i kroimy w większą kostkę, przekładamy je na papierowy ręcznik, lekko oprószamy solą, odstawiamy na kilka minut. Gdy puszczą sok osuszamy je papierowym ręcznikiem i przekładamy do jajek.
3. Szczypiorek i rzodkiewki również myjemy i osuszamy, rzodkiewki kroimy w większą kostkę, a szczypiorek drobno siekamy, przekładamy do jajek i ogórka.
4. Następnie wszystkie składniki mieszamy z jogurtem przyprawiając do smaku solą i pieprzem.
5. Tak przygotowana jest gotowa do podania.
6. Życzę smacznego.
gusia1000
Babeczka35
Dziękuję:)