Sposób przygotowania:
Kolorowa sałatka z rzodkiewką
Sałatę, pomidory, rzodkiewki dokładnie myjemy i osuszamy.
Szczypiorek opłukujemy i pozbawiamy nadmiaru wody. Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki do miski. Rzodkiewkę kroimy na plasterki - dodajemy do miski z sałatą. Pomidory obieramy ze skóry i kroimy na średniej wielkości kawałki dodajemy do miski. Wsypujemy drobno pokrojony szczypiorek.
Składniki sosu przekładamy do pojemniczka i dokładnie mieszamy, aż się połączą. Powstały sos przelewamy do sałatki.
Całość dokładnie ale ostrożnie mieszamy.
Podajemy od razu po przygotowaniu.
Szczypiorek opłukujemy i pozbawiamy nadmiaru wody. Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki do miski. Rzodkiewkę kroimy na plasterki - dodajemy do miski z sałatą. Pomidory obieramy ze skóry i kroimy na średniej wielkości kawałki dodajemy do miski. Wsypujemy drobno pokrojony szczypiorek.
Składniki sosu przekładamy do pojemniczka i dokładnie mieszamy, aż się połączą. Powstały sos przelewamy do sałatki.
Całość dokładnie ale ostrożnie mieszamy.
Podajemy od razu po przygotowaniu.