Sposób przygotowania:
Pain perdu - tosty francuskie
Do przygotowania tostów lepiej użyć czerstwego pieczywa - pszenny chleb albo chałka będzie w sam raz. Do jajecznej mikstury można dodać startą skórkę pomarańczową, cynamon albo wanilię - dzięki temu tosty będą jeszcze smaczniejsze.
Jajka rozmącić z mlekiem i cukrem.
Na patelni rozgrzać łyżkę masła. Kromki pieczywa zanurzać z obu stron w jajecznej miksturze, kłaść na patelnię, smażyć na rumiano z obu stron. Podawać od razu.
Smacznego!
Jajka rozmącić z mlekiem i cukrem.
Na patelni rozgrzać łyżkę masła. Kromki pieczywa zanurzać z obu stron w jajecznej miksturze, kłaść na patelnię, smażyć na rumiano z obu stron. Podawać od razu.
Smacznego!
![Pain perdu - tosty francuskie Pain perdu - tosty francuskie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pain-perdu-tosty-francuskie-462270.jpg)
![Pain perdu - tosty francuskie Pain perdu - tosty francuskie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pain-perdu-tosty-francuskie-462271.jpg)
![Pain perdu - tosty francuskie Pain perdu - tosty francuskie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pain-perdu-tosty-francuskie-462272.jpg)
![Pain perdu - tosty francuskie Pain perdu - tosty francuskie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pain-perdu-tosty-francuskie-462273.jpg)