Sposób przygotowania:
Domowe zapiekanki
Pieczarki obrać, oczyścić i pokroić w plasterki, cebule obrać, pokroić w kostkę.
Patelnie rozgrzać dodać masło klarowne oraz obraną pokrojoną cebule.
Cebule usmażyć do zeszklenia, dodając pokrojone pieczarki, smażyć do wyparowania soku wytworzonego podczas smażenia pieczarek.
Dodać rozmoczoną w wodzie ale odciśniętą bułkę oraz przyprawy takie jak tymianek, sól, pieprz do smaku.
Całość dokładnie wymieszać.
Krótką bagietkę rozkroić po długości, na każdą polówkę nałożyć farsz pieczarkowy, obsypać startym żółtym serem.
Włożyć do nagrzanego piekarnika na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i zapiekać do rozpuszczenia sera w temperaturze 190 stopni.
Po upieczeniu udekorować gałązkami natki pietruszki.
Patelnie rozgrzać dodać masło klarowne oraz obraną pokrojoną cebule.
Cebule usmażyć do zeszklenia, dodając pokrojone pieczarki, smażyć do wyparowania soku wytworzonego podczas smażenia pieczarek.
Dodać rozmoczoną w wodzie ale odciśniętą bułkę oraz przyprawy takie jak tymianek, sól, pieprz do smaku.
Całość dokładnie wymieszać.
Krótką bagietkę rozkroić po długości, na każdą polówkę nałożyć farsz pieczarkowy, obsypać startym żółtym serem.
Włożyć do nagrzanego piekarnika na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i zapiekać do rozpuszczenia sera w temperaturze 190 stopni.
Po upieczeniu udekorować gałązkami natki pietruszki.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Dziekuje.;)