Sposób przygotowania:
Kotlety jajeczne z chrzanem
Jajka obrać ze skorupek , umyć , zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Wbić jajko surowe , dodać chrzan , suszone pomidory oraz sól i pieprz.
Wsypać szczypiorek oraz bułkę tartą.
Delikatnie wymieszać składniki.
Dłońmi formować owalne kotlety.
Na patelni rozgrzać olej , smażyć kotlety na rumiano z obu stron.
Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Wbić jajko surowe , dodać chrzan , suszone pomidory oraz sól i pieprz.
Wsypać szczypiorek oraz bułkę tartą.
Delikatnie wymieszać składniki.
Dłońmi formować owalne kotlety.
Na patelni rozgrzać olej , smażyć kotlety na rumiano z obu stron.
Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.