WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 984]

Sałatka z rzodkiewki i ogórków małosolnych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Prosta szybka i łatwa sałatka z rzodkiewki i ogórków małosolnych z koperkiem i sosem czosnkowym. Pasuje do schabowego lub jako samodzielna przekąska.

Sałatka z rzodkiewki i ogórków małosolnych Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka z rzodkiewki i ogórków małosolnych

 

  • kilka rzodkiewek
  • 2 mniejsze ogórki małosolne
  • koperek
  • sól
  • pieprz
  • ok. 0,5-1 łyżka sosu czosnkowego

Sposób przygotowania:

Sałatka z rzodkiewki i ogórków małosolnych

ETAP 1:

Z rzodkiewek poodcinać nać i korzenie. Umyć ją, osuszyć i pokroić na cienkie plasterki lub półplasterki. Wrzucić do miseczki.

Ogórki odsączyć z zalewy i pokroić w półplasterki. Dodać do rzodkiewki.

Warzywa doprawić czarnym pieprzem mielonym i solą (opcjonalnie, można pominąć jeśli ogórki są bardzo słone). Wymieszać.

Dodać do warzyw sos czosnkowy i ponownie wymieszać. Na koniec posypać sałatkę posiekanym świeżym koperkiem.

Sałatkę podawać np. do schabowych lub karkówki z grilla.

Sałatka z rzodkiewki i ogórków małosolnych
Rzodkiewka i ogórki wymieszane z sosem czosnkowym
Sałatka z rzodkiewki i ogórków małosolnych
sos czosnkowy dodany do pokrojonych warzyw
Sałatka z rzodkiewki i ogórków małosolnych
Ogórki wymieszane z rzodkiewką i przyprawione
Sałatka z rzodkiewki i ogórków małosolnych
Pokrojone ogórki dodane do pokrojonej rzodkiewki