Sposób przygotowania:
Guacamole czyli pikantna pasta z avocado
Avocado przekroić na pół, wyciągnąć pestki, łyżką wybrać miąższ . Pokroić i przełożyć do miski. Dodać sok z limonki lub cytryny oraz drobno pokrojone ząbki czosnku. Następnie zmiksować blenderem, posolić do smaku solą.
Papryczkę chili przekroić na pól, pozbawić nasionek i błonek, drobniutko pokroić. dodać do pasty z avocado.
Umyte pomidorki pokroić w ćwiartki, listki kolendry drobno posiekać, również dodać do pasty.
Wymieszać. Ewentualnie doprawić jeszcze solą oraz sokiem z limonki.
Podawać z wędliną, jajkami, serem, lub nawet samą, z pieczywem.
Smacznego :) !
Papryczkę chili przekroić na pól, pozbawić nasionek i błonek, drobniutko pokroić. dodać do pasty z avocado.
Umyte pomidorki pokroić w ćwiartki, listki kolendry drobno posiekać, również dodać do pasty.
Wymieszać. Ewentualnie doprawić jeszcze solą oraz sokiem z limonki.
Podawać z wędliną, jajkami, serem, lub nawet samą, z pieczywem.
Smacznego :) !