Sposób przygotowania:
Szparagi w drobiowym warkoczu z mozzarellą
Szparagi myjemy, osuszamy, odłamujemy zdrewniałe końce.
Blanszujemy na osolonym wrzątku, odcedzamy.
Mozzarellę odsączamy, kroimy w cztery grube plastry.
Sznycle z indyka przekrawamy na trzy paski nie nacinając do końca.
Mięso oprószamy solą morską i kolorowym pieprzem.
Na mięso kładziemy szparagi oraz po dwa plastry mozzarelli.
Zaplatamy końce mięsa na siebie.
Ponownie oprószam przyprawami oraz kładziemy po połowie masła.
Pieczemy 15-20 min. w piekarniku nagrzanym do 180 st.
Blanszujemy na osolonym wrzątku, odcedzamy.
Mozzarellę odsączamy, kroimy w cztery grube plastry.
Sznycle z indyka przekrawamy na trzy paski nie nacinając do końca.
Mięso oprószamy solą morską i kolorowym pieprzem.
Na mięso kładziemy szparagi oraz po dwa plastry mozzarelli.
Zaplatamy końce mięsa na siebie.
Ponownie oprószam przyprawami oraz kładziemy po połowie masła.
Pieczemy 15-20 min. w piekarniku nagrzanym do 180 st.