Sposób przygotowania:
Sałatka z rzodkiewki rzeżuchy i selera naciowego
Trzy spore gałązki selera naciowego myjemy, usuwamy z niego nitki, kroimy w średniej grubości kawałki. Pokrojony seler wkładamy do miseczki, podobnie postępujemy z rzodkiewką. Myjemy usuwamy ogonki oraz zielone części i kroimy na dość grube kawałki. Dokładamy do miseczki z selerem.
Garść rzeżuchy dobrze myjemy i odsączamy, kroimy dość drobno. Wszystko razem mieszamy i solimy zostawiamy na kilkanaście minut żeby puściły soki.
Na talerzu układamy podarte liście sałaty lodowej. Na nią wykładamy wszystko z miseczki, nie musimy dobrze odsączać, ponieważ już żadnego sosu nie robimy tylko pisakiem do dekoracji ciast cienkie zygzaki z majonezu.
Garść rzeżuchy dobrze myjemy i odsączamy, kroimy dość drobno. Wszystko razem mieszamy i solimy zostawiamy na kilkanaście minut żeby puściły soki.
Na talerzu układamy podarte liście sałaty lodowej. Na nią wykładamy wszystko z miseczki, nie musimy dobrze odsączać, ponieważ już żadnego sosu nie robimy tylko pisakiem do dekoracji ciast cienkie zygzaki z majonezu.
Czekoladka 2
ajrinwu
skuter5