Sposób przygotowania:
Sałatka z selera i gruszki
Na początek przygotowujemy sos ,ugotowane jajka na twardo przetrzeć przez sito,wymieszać z surowymi żółtkami (stale mieszając) i powoli wlewamy ocet i oliwę.Doprawiamy do smaku cukrem,solą,pieprzem,wsypujemy orzechy i dokładnie wszystko wymieszać.
Selera pokroić na zapałkę,obgotować w posolonej wodzie na około 3 minut,i ostudzić.Gruszkę pokroić w cienkie słupki,polać sokiem z cytryny,połączyć z selerem ,polać zrobionym sosem,i dokładnie wymieszać,posypać orzechami i natką pietruszki i odstawić do lodówki na około 10 minut
Selera pokroić na zapałkę,obgotować w posolonej wodzie na około 3 minut,i ostudzić.Gruszkę pokroić w cienkie słupki,polać sokiem z cytryny,połączyć z selerem ,polać zrobionym sosem,i dokładnie wymieszać,posypać orzechami i natką pietruszki i odstawić do lodówki na około 10 minut