Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Sałatka z selera konserwowego i kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Sałatka z kapusty i selera jest smaczna i łatwa do zrobienia.

Sałatka z selera konserwowego i kapusty

Składniki:

Sałatka z selera konserwowego i kapusty

 

  • 20 dag selera konserwowego
  • 1/2 kg kapusty białej
  • 1 cebula czerwona
  • 1/2 szkl kukurydzy
  • 1 marchewka
  • 5-6 pomidorków cherry
  • 1/2 szkl majonezu
  • 2 łyżki siekanego szczypiorku
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z selera konserwowego i kapusty
Kapustę poszatkować, włożyć do garnka, zalać wodą, dodać odrobinę soli i gotować około 7-8 minut, odcedzić, ostudzić. Kukurydzę i seler osączyć z zalewy, marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę drobno posiekać, pomidorki pokroić w ćwiartki. Wszystkie składniki sałatki wymieszać z majonezem, przyprawić do smaku solą, sokiem z cytryny i pieprzem. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem. Podawać jako dodatek do obiadu.

Tagi:

kapusta seler