Sposób przygotowania:
Sałatka śledziowa z selerem konserwowym i serem
Śledzie moczymy w zimnej wodzie przez godzinę. Wymieniamy wodę i moczymy przez kolejną godzinę. Osuszamy namoczone śledzie, kroimy w paski i wrzucamy do miski.
Dodajemy odsączony z zalewy groszek i paprykę pokrojoną w kostkę.
Ser ścieramy na tarce jarzynowej, seler odsączamy z zalewy i dodajemy do reszty składników.
Dodajemy ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę jajko oraz majonez i jogurt. Mieszamy. Przyprawiamy sałatkę pieprzem.
Dodajemy odsączony z zalewy groszek i paprykę pokrojoną w kostkę.
Ser ścieramy na tarce jarzynowej, seler odsączamy z zalewy i dodajemy do reszty składników.
Dodajemy ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę jajko oraz majonez i jogurt. Mieszamy. Przyprawiamy sałatkę pieprzem.