Sposób przygotowania:
Sałatka z selerem konserwowym
Ryż ugotować na sypko. Po ugotowaniu przepłukać zimną wodą, a następnie odsączyć na sicie.
Jajka ugotować na twardo, po ugotowaniu przepłukać w zimnej wodzie (wtedy łatwiej sie obiera), obrać a następnie pokroić w kostkę.
Seler konserwowy odsączyć z zalewy, jeżeli jest długi to pokroić w mniejsze kawałki. Ser żółty potrzeć na tarce (grube oczka). Szynkę pokroić w małe drobne paseczki.
Por obrać pokroić w prążki, a następnie sparzyć gorąca wodą i odsączyć.
Wszystkie składniki wymieszać do połączenia, dodać sól i pieprz do smaku oraz majonez.
Udekorować rulonikami z szynki oraz pietruszką zieloną.
Jajka ugotować na twardo, po ugotowaniu przepłukać w zimnej wodzie (wtedy łatwiej sie obiera), obrać a następnie pokroić w kostkę.
Seler konserwowy odsączyć z zalewy, jeżeli jest długi to pokroić w mniejsze kawałki. Ser żółty potrzeć na tarce (grube oczka). Szynkę pokroić w małe drobne paseczki.
Por obrać pokroić w prążki, a następnie sparzyć gorąca wodą i odsączyć.
Wszystkie składniki wymieszać do połączenia, dodać sól i pieprz do smaku oraz majonez.
Udekorować rulonikami z szynki oraz pietruszką zieloną.
gusia1000