szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Sałatka z selerem naciowym, papryką i fasolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybka do przygotowania sałatka. Mimo że przed podaniem należy schodzić ją w lodówce, ta sałatka wspaniale rozgrzewa, dzięki dodatkowi papryczki chilli.

Sałatka z selerem naciowym, papryką i fasolą

Składniki:

Sałatka z selerem naciowym, papryką i fasolą

 

  • 4-5 gałązek selera naciowego
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • kawałek pora
  • 1 czerwona papryka
  • 3 kiszone ogórki
  • 1/2 papryczki chilli
  • 1/2 pęczku natki pietruszki
  • 3 łyżki majonezu
  • sól. słodka czerwona papryka do smaku

Sposób przygotowania:

Sałatka z selerem naciowym, papryką i fasolą
Seler naciowy myjemy i kroimy w plasterki. Czerwoną paprykę i kiszonego ogórka w kostkę.

Por drobno siekamy. Czerwoną fasolą osączmy na sitku. Papryczkę chilli i natkę pietruszki również drobno siekamy.

Wszystkie składniki przekładamy do miski. Łączymy z majonezem i doprawiamy do smaku solą i mieloną czerwoną papryką.

Przed podaniem schładzamy w lodówce.