Sposób przygotowania:
Sałatka ze stekiem i bakłażanem
1.Stek. Rozgrzej oliwę na dużej patelni. Natrzyj steki oliwą i dopraw solą, pieprzem i kminem. Usmaż je wedle uznania. Odstaw na 10 minut zanim je pokroisz.
2.Bakłażan. Pokrój bakłażany na kawałki, posól I odstaw aż puszczą wodę. Odsącz i wrzuć na rozgrzaną na patelni oliwę. Podsmaż aż będą delikatne, dodaj czosnek, przypraw i smaż parę minut, ciągle mieszając. Dodaj zioła, wymieszaj i skrop olejem arganowym. Zdejmij z ognia.
3.Sałatka. Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki i odstaw w chłodne miejsce zanim podasz. Podanie. Nałóż sałatkę na talerz, przykryj ją bakłażanem. Dodaj pokrojony na dowolne kawałki stek i lekko zamieszaj. Skrop wszystko olejem arganowym i sokiem z cytryny.
2.Bakłażan. Pokrój bakłażany na kawałki, posól I odstaw aż puszczą wodę. Odsącz i wrzuć na rozgrzaną na patelni oliwę. Podsmaż aż będą delikatne, dodaj czosnek, przypraw i smaż parę minut, ciągle mieszając. Dodaj zioła, wymieszaj i skrop olejem arganowym. Zdejmij z ognia.
3.Sałatka. Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki i odstaw w chłodne miejsce zanim podasz. Podanie. Nałóż sałatkę na talerz, przykryj ją bakłażanem. Dodaj pokrojony na dowolne kawałki stek i lekko zamieszaj. Skrop wszystko olejem arganowym i sokiem z cytryny.