Sposób przygotowania:
Sałatka z selerem, serem i jajkiem
Marchew obrać, ugotować w osolonej wodzie. Pokroić w kostkę. Seler odcedzić i drobniej pokroić. Szynkę, ogórki, cebulę pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na tarce o średnich oczkach.
Jajka ugotować, obrać i pokroić w plasterki. Szczypiorek drobno posiekać. Majonez wymieszać z jogurtem i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Układać warstwami: marchew, szynkę, cebulę. Następnie przesmarować majonezem wymieszanym z jogurtem. Oprószyć solą i pieprzem.
Na to nałożyć seler, ogórek i znowu przesmarować cienką warstwą majonezową. Następnie posypać startym serem, a na to szczypiorkiem.
Na górę wyłożyć jajka w plasterkach. Przed podaniem schłodzić w lodówce.
Jajka ugotować, obrać i pokroić w plasterki. Szczypiorek drobno posiekać. Majonez wymieszać z jogurtem i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Układać warstwami: marchew, szynkę, cebulę. Następnie przesmarować majonezem wymieszanym z jogurtem. Oprószyć solą i pieprzem.
Na to nałożyć seler, ogórek i znowu przesmarować cienką warstwą majonezową. Następnie posypać startym serem, a na to szczypiorkiem.
Na górę wyłożyć jajka w plasterkach. Przed podaniem schłodzić w lodówce.
Justi2401