Sposób przygotowania:
Sałatka z selerem i szynką
Kapustę myjemy, zostawiamy aby ociekła z wody. Plastry szynki kroimy w małe kwadraciki. Seler wyjmujemy ze słoika na cedzak, odsączamy z zalewy. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w drobną kosteczkę. Paprykę marynowaną kroimy w kostkę.
Kukurydze i groszek odsączamy z zalewy. Kapustę pekińską kroimy i przekładamy do miski, dodajemy pokrojąną szynkę i paprykę oraz kukurydzę i groszek, seler.
Przyprawiamy solą, pieprzem i olejem. Mieszamy.
Jogurt wkładamy do miseczki, dodajemy cebule i czosnek, mieszamy.
Sałatkę wykładamy do salaterki lub pucharków, ozdabiamy sosem jogurtowym i posypujemy szczypiorkiem.
Kukurydze i groszek odsączamy z zalewy. Kapustę pekińską kroimy i przekładamy do miski, dodajemy pokrojąną szynkę i paprykę oraz kukurydzę i groszek, seler.
Przyprawiamy solą, pieprzem i olejem. Mieszamy.
Jogurt wkładamy do miseczki, dodajemy cebule i czosnek, mieszamy.
Sałatkę wykładamy do salaterki lub pucharków, ozdabiamy sosem jogurtowym i posypujemy szczypiorkiem.