Sposób przygotowania:
Sałatka z tortellini i marynowaną dynią
Tortellini ugotować w dużej ilości osolonej wody zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ugotowane przelać zimną wodą i zostawić na sitku do odsączenia.Seler konserwowy i marynowaną dynię wyłożyć na sitko do odsączenia z zalewy. Do miski włożyć tortellini, odsączony seler i dynię marynowaną. Kilka kawałków dyni odłożyć do dekoracji. Dodać pokrojone w kostkę jajka ugotowane na twardo, szynkę i posiekaną natkę pietruszki. Dwie łyżki majonezu wymieszać z kolorowym pieprzem i solą morską, przełożyć do miski i delikatnie wymieszać ze składnikami sałatki. Odstawić do lodówki, aby smaki się przemieszały. Sałatkę podawać schłodzoną, udekorowaną odłożonymi kawałkami marynowanej dyni.
Alex_M
anemon
Pierwszy raz robiłam sałatkę z marynowaną dynią i bardzo nam smakowała.