Sposób przygotowania:
Sałatka z tuńczykiem
Tuńczyka odsączyć z oleju i wody. Ogórki pokroić w małą kostkę i odcedzić. Ser żółty zetrzeć na tarce o małych oczkach. Jajka ugotować na twardo .
Ostudzić obrać ze skorupki oddzielić żółtka od białek i zetrzeć na tarce o grubych oczkach do osobnych pojemników. Majonez doprawić solą i pieprzem. W wysokiej misce układać warstwami białka , tuńczyk, majonez ,ogórek , ser żółty i od nowa taka do wykończenia warstw .
Wierzch posypać żółtkami i szczypiorkiem.
Ostudzić obrać ze skorupki oddzielić żółtka od białek i zetrzeć na tarce o grubych oczkach do osobnych pojemników. Majonez doprawić solą i pieprzem. W wysokiej misce układać warstwami białka , tuńczyk, majonez ,ogórek , ser żółty i od nowa taka do wykończenia warstw .
Wierzch posypać żółtkami i szczypiorkiem.