Sposób przygotowania:
Torcik krakersowo tuńczykowy
Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach razem z marchwią i ogórkami.Ogórki można położyć na sicie aby osączyły się albo je odcisnąć ze soku. Wszystko wymieszać i doprawić do smaku.
Przygotowane składniki łączymy majonezem. Tuńczyka osączamy i lekko rozdrabniamy, dodajemy pokrojonego drobno pora oraz połowę startego sera, łączymy odrobiną majonezu i doprawiamy do smaku.
Jajka gotujemy na twardo, obieramy, kroimy na połowy i wyjmujemy żółtka. Białka ścieramy na dużych oczkach tarki, dodajemy resztę startego sera, łączymy niewielką ilością majonezu i doprawiamy do smaku.
Na półmisku układamy krakersy 4 na 3 szt. Na krakersy wykładamy warstwę warzyw i przykrywamy krakersami, a następnie warstwę z tuńczykiem. Przykrywamy krakersami.
Następna warstwa to białko z serem. Całość zasypujemy rozkruszonymi żółtkami. Torcik dowolnie udekorować.
Przygotowane składniki łączymy majonezem. Tuńczyka osączamy i lekko rozdrabniamy, dodajemy pokrojonego drobno pora oraz połowę startego sera, łączymy odrobiną majonezu i doprawiamy do smaku.
Jajka gotujemy na twardo, obieramy, kroimy na połowy i wyjmujemy żółtka. Białka ścieramy na dużych oczkach tarki, dodajemy resztę startego sera, łączymy niewielką ilością majonezu i doprawiamy do smaku.
Na półmisku układamy krakersy 4 na 3 szt. Na krakersy wykładamy warstwę warzyw i przykrywamy krakersami, a następnie warstwę z tuńczykiem. Przykrywamy krakersami.
Następna warstwa to białko z serem. Całość zasypujemy rozkruszonymi żółtkami. Torcik dowolnie udekorować.
zbysiowa
katarzynka455
Miło mi że się podoba:)rodzince bardzo smakował więc polecam i pozdrawiam:))
mocsłodkości
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2