katarzynka455

katarzynka455

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1375]

Torcik krakersowo tuńczykowy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Smaczny torcik. Można warstwy powtarzać i przekładać krakersami będzie wyższy a tym samym więcej pyszności.

Torcik krakersowo tuńczykowy

Składniki:

Torcik krakersowo tuńczykowy

 

Sposób przygotowania:

Torcik krakersowo tuńczykowy
Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach razem z marchwią i ogórkami.Ogórki można położyć na sicie aby osączyły się albo je odcisnąć ze soku. Wszystko wymieszać i doprawić do smaku.

Przygotowane składniki łączymy majonezem. Tuńczyka osączamy i lekko rozdrabniamy, dodajemy pokrojonego drobno pora oraz połowę startego sera, łączymy odrobiną majonezu i doprawiamy do smaku.

Jajka gotujemy na twardo, obieramy, kroimy na połowy i wyjmujemy żółtka. Białka ścieramy na dużych oczkach tarki, dodajemy resztę startego sera, łączymy niewielką ilością majonezu i doprawiamy do smaku.

Na półmisku układamy krakersy 4 na 3 szt. Na krakersy wykładamy warstwę warzyw i przykrywamy krakersami, a następnie warstwę z tuńczykiem. Przykrywamy krakersami.

Następna warstwa to białko z serem. Całość zasypujemy rozkruszonymi żółtkami. Torcik dowolnie udekorować.