Sposób przygotowania:
Warstwowa sałatka na krakersach
Sałatka zrobiona na krakersach z trzech past.
Pasta nr.1.
Ser ścieram na tarce o grubych oczkach. Dodaje pokrojonego ogórka konserwowego, 3 łyżki majonezu, pieprz i sól smaku.
Pasta nr.2.
Tuńczyka rozdrobnić widelcem, dodać łyżkę majonezu, pieprz i wszystko razem wymieszać.
Pasta nr.3.
Jajka ugotować. Po ugotowaniu oddzielić białka od żółtek. Białka zetrzeć na tarce dodać majonez, pieprz, sól do smaku. Całość wymieszać.
Na blachę układać 9 krakersów (w rzędach po 3 krakersy). Na krakersy nałożyć pierwszą masę, przykryć krakersam. Na to nałożyć drugą masę i ponownie zakryć krakersami, na które wykładamy trzecią masę.
Żółtka zetrzeć na tarce i posypać nimi górę sałatki.
Udekorować pokrojonym szczypiorkiem.
Tak przygotowaną sałatkę odstawić do lodówki na całą noc.
Pasta nr.1.
Ser ścieram na tarce o grubych oczkach. Dodaje pokrojonego ogórka konserwowego, 3 łyżki majonezu, pieprz i sól smaku.
Pasta nr.2.
Tuńczyka rozdrobnić widelcem, dodać łyżkę majonezu, pieprz i wszystko razem wymieszać.
Pasta nr.3.
Jajka ugotować. Po ugotowaniu oddzielić białka od żółtek. Białka zetrzeć na tarce dodać majonez, pieprz, sól do smaku. Całość wymieszać.
Na blachę układać 9 krakersów (w rzędach po 3 krakersy). Na krakersy nałożyć pierwszą masę, przykryć krakersam. Na to nałożyć drugą masę i ponownie zakryć krakersami, na które wykładamy trzecią masę.
Żółtka zetrzeć na tarce i posypać nimi górę sałatki.
Udekorować pokrojonym szczypiorkiem.
Tak przygotowaną sałatkę odstawić do lodówki na całą noc.
gusia1000