Sposób przygotowania:
Sałatka z białej kapusty i selera naciowego
Kapustę obierz z górnych liści, pokrój na ćwiartki i poszatkuj lub zetrzyj na tarce. Tak przygotowaną kapustę należy zasolić i zostawić na 20 min.
Marchewkę obierz opłucz zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Seler naciowy opłucz i pokrój na drobno.
Wszystkie składniki wymieszaj razem dopraw do smaku pieprzem i solą.
Śmietanę wymieszaj z majonezem i dodaj do sałatki i ponownie wymieszaj.
Udekoruj.
Marchewkę obierz opłucz zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Seler naciowy opłucz i pokrój na drobno.
Wszystkie składniki wymieszaj razem dopraw do smaku pieprzem i solą.
Śmietanę wymieszaj z majonezem i dodaj do sałatki i ponownie wymieszaj.
Udekoruj.
gusia1000