sammakko

sammakko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 388]

Sałatka z tuńczykiem i cieciorką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Nowa odsłona sałatki z tuńczykiem. Ryż zastąpiłam cieciorką z puszki, dzięki której czas przygotowania jest o wiele krótszy.

Sałatka z tuńczykiem i cieciorką

Składniki:

Sałatka z tuńczykiem i cieciorką

Składnik

  • 1 puszka tuńczyka
  • 1 puszka cieciorki gotowanej na parze
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 puszka kukurydzy z chili
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 3-4 ogórki kiszone
  • kawałek pora
  • natka pietruszki
  • majonez
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka z tuńczykiem i cieciorką
Do przygotowania sałatki użyłam tuńczyka w wodzie. Odsączamy go na sitku. Cieciorkę i kukurydzę z chili dokładnie płuczemy.

Jajka obieramy, kroimy w kostkę, tak samo ogórki, pora i paprykę. Składniki przekładamy do miski, dokładnie mieszamy.

Dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki oraz majonez. Doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą.

Mieszamy wszystko jeszcze raz i odstawiamy sałakę na dwie godziny.