Sposób przygotowania:
Sałatka z tuńczykiem i cieciorką
Do przygotowania sałatki użyłam tuńczyka w wodzie. Odsączamy go na sitku. Cieciorkę i kukurydzę z chili dokładnie płuczemy.
Jajka obieramy, kroimy w kostkę, tak samo ogórki, pora i paprykę. Składniki przekładamy do miski, dokładnie mieszamy.
Dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki oraz majonez. Doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą.
Mieszamy wszystko jeszcze raz i odstawiamy sałakę na dwie godziny.
Jajka obieramy, kroimy w kostkę, tak samo ogórki, pora i paprykę. Składniki przekładamy do miski, dokładnie mieszamy.
Dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki oraz majonez. Doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą.
Mieszamy wszystko jeszcze raz i odstawiamy sałakę na dwie godziny.