margot

margot

Kuchcik
[Przepisów: 5]

sałatka z tuńczykiem i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

sałatka gotowa do podania zaraz po przygotowaniu

sałatka z tuńczykiem i warzywami

Składniki:

sałatka z tuńczykiem i warzywami

 

  • tuńczyk w sosie własnym - 2 puszki
  • kukurydza - 1 puszka
  • groszek - 1 puszka
  • cebula - 1 sztuka
  • ogórek świeży - 1 sztuka
  • ogórki konserwowe - 5-6 sztuk
  • sól, pieprz
  • majonez

 

Sposób przygotowania:

sałatka z tuńczykiem i warzywami
Tuńczyka odcisnąć z zalewy, wrzucić do miski, cebulę i wszystkie ogórki drobno pokroić, dodać do tuńczyka.
Dodać kukurydzę i groszek i wszystko dokładnie wymieszać z majonezem, doprawiając do smaku solą i pieprzem.

Sałatka od razu gotowa do spożycia.
Smacznego!