Sałatka z tuńczykiem wg ANETTE

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna sałatka świetna na kolację

Sałatka z tuńczykiem  wg ANETTE

Składniki:

Sałatka z tuńczykiem wg ANETTE

 

  • 1 puszka - tuńczyk w sosie własnym,
  • 1 szt - brokuły,
  • 1 szt - por,
  • 1 szt - sos sałatkowy koperkowo-ziołowy
  • rukola wg uznania,

Sposób przygotowania:

Sałatka z tuńczykiem wg ANETTE
Tuńczyka odsączyć z zalewy i rozdrobnić widelcem, por oczyścić, usunąć zewnętrzne liście i pokroić w piórka, brokuły podzielić na mniejsze kawałki i obgotować. Następnie brokuły odcedzić i osuszyć. W misce ułożyć rukolę, następnie brokuły, por oraz tuńczyka. Sos sałatkowy wymieszać z dwoma łyżkami przegotowanej wody oraz dwoma łyżkami oliwy z oliwek, wymieszać i odstawić na 15 minut. Następnie przygotowanym sosem polać sałatkę.