Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Sałatka z warzyw gotowanych na parze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Warzywa gotowane na parze, dodane do sałatki są wspaniałe

Sałatka z warzyw gotowanych na parze

Składniki:

Sałatka z warzyw gotowanych na parze

 

  • 1 brokuł,
  • pieprz,
  • sól,
  • 1 łyżeczka soku z cytryny,
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego,
  • 2 łyżki majonezu,
  • 0,5 puszki kukurydzy,
  • 1 papryka,
  • 3 marchewki,
  • cukier

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z warzyw gotowanych na parze
Kukurydzę osączyć z zalewy. Marchewkę obrać, pokroić w plasterki. Umyte brokuły podzielić na różyczki. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Warzywa ugotować na parze, na półmiękko: brokuły i paprykę ok. 10 min, marchewkę ok 5 min. Ostudzone warzywa wymieszać z kukurydzą, dodać majonez wymieszany z jogurtem naturalnym, przyprawić do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny i cukrem, wymieszać