Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Sałatka warzywna marudna Małgosia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sałatka warzywna, którą można podać na różne uroczystości, jak również na obiad jako dodatek do mięsa lub grilla.

Sałatka warzywna  marudna Małgosia

Składniki:

Sałatka warzywna marudna Małgosia

 

  • 1 por
  • 2 pęczki rzodkiewki
  • 10 dag sera żółtego
  • 20 dag szynki konserwowej
  • 4 ogórki konserwowe
  • Puszka kukurydzy
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • ½ główki sałaty lodowej
  • ½ pęczka szczypiorku
  • Sól
  • Pieprz
  • 4 łyżki majonezu

Sposób przygotowania:

Sałatka warzywna marudna Małgosia

ETAP 1:

Sałatka warzywna  marudna Małgosia

1. Por kroimy w krążki i przekładamy do miski, dodajemy pokrojone drobno rzodkiewki ( 4 szt zostawiamy na wierzch sałatki).
2. Ser, szynkę oraz ogórki kroimy w kostkę.
3. Kukurydze odlewamy z zalewy i dodajemy do sałatki.
4. Następnie siekamy drobno jajka i wszystkie składniki łączymy z majonezem oraz doprawiamy pieprze i solą.

ETAP 2:

Sałatka warzywna  marudna Małgosia

5. Wymieszaną sałatkę układamy w naczyniu, na wierzchu układamy drobno porwaną sałatę lodową, startą na tarce o dużych oczach rzodkiewkę oraz posiekany drobno szczypiorek.

ETAP 3:

6. Sałatka gotowa.
7. Smacznego.