agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

sałatka z wątróbki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Apetyczna sałatka połączona z wątróbkami.

sałatka z wątróbki

Składniki:

sałatka z wątróbki

 

  • 500 g usmażonej wątróbki drobiowej
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • 50 ml madery
  • 50 g rodzynków
  • 2 jajka
  • sól, pieprz
  • kilka liści sałaty

 

Sposób przygotowania:

sałatka z wątróbki
Wątróbkę posiekać i zalać maderą. Cebulę obrać, opłukać i drobno posiekać. Rodzynki przebrać i sparzyć wrzątkiem. Masło rozgrzać na patelni i podsmażyć cebulkę, dodać posiekaną wątróbkę z maderą,chwile podgrzewać. Kolejno doprawić do smaku. Na pozostałym masło podsmażyć osuszone rodzynki. Wymieszać z masą wątróbek. Jajka ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić i obrać ze skorupki, drobno posiekać i dodać do masy. Łyżka formujemy kulki i podajemy sałatkę na liściach sałaty.