Sposób przygotowania:
Sałatka z wędzoną makrelą i jajkiem
Makrelę obieramy ze skóry, usuwamy ości i rwiemy rybę na kawałki. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy na ćwiartki.
Pomidorki koktajlowe po umyciu kroimy na ćwiartki. Ogórka myjemy, obieramy i kroimy w sporą kostkę. Sałatę myjemy, osuszamy i rwiemy na kawałki.
Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.
W misce mieszamy sałatę z ogórkiem, pomidorkami i makrelą. Na wierzchu układamy kawałki jajka, całość polewamy sosem i posypujemy kiełkami.
Pomidorki koktajlowe po umyciu kroimy na ćwiartki. Ogórka myjemy, obieramy i kroimy w sporą kostkę. Sałatę myjemy, osuszamy i rwiemy na kawałki.
Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.
W misce mieszamy sałatę z ogórkiem, pomidorkami i makrelą. Na wierzchu układamy kawałki jajka, całość polewamy sosem i posypujemy kiełkami.