Sposób przygotowania:
Sałatka z zielonego kalafiora
Jajka zalałam w garnku zimną wodą, zagotowałam i odstawiłam pod przykryciem na 10 min.. Po tym czasie przełożyłam je do ziemnej wody a gdy wystygły obrałam i pokroiłam na ćwiartki. Kalafiora opłukałam, podzieliłam na nieduże różyczki. Wrzuciłam co lekko osolonego i osłodzonego wrzątku, gotowałam 2 minuty, odcedziłam i przelałam zimną wodą, osączyłam dokładnie. Jogurt zmieszałam z majonezem i sokiem z cytryny. Dodałam przeciśnięty przez praskę czosnek i koperek. Doprawiłam solą, pieprzem ziołowy i listkami świeżego tymianku.
Na dużym talerzu ułożyłam kawałki kalafiora, ćwiartki jajek i wszystko poprzekładałam plasterkami ogórków. Polałam sosem i posypałam listkami koperku.
Na dużym talerzu ułożyłam kawałki kalafiora, ćwiartki jajek i wszystko poprzekładałam plasterkami ogórków. Polałam sosem i posypałam listkami koperku.