Sposób przygotowania:
Sałatka z zupek chińskich Eli
Piersi umyć ,osuszyć i pokroić w paseczki.Czosnek przecisnąć przez praskę,dodać sos sojowy,chilli,paprykę słodką,olej sok z cytryny,wymieszać,zalać kurczaka i włożyć do lodówki na 3 godziny.Zupki chińskie włożyć do garnka razem z przyprawami,zalać 600 ml wrzącej wody,wymieszać i garnek przykryć.Od czasu do czasu przemieszać.Mięso wyjąć z lodówki i smażyć partiami (całe na raz się udusi a nie usmaży) na rozgrzanej patelni teflonowej i ostudzić.Z umytej,osuszonej papryki wyciąć szypułkę,usunąć gniazdo nasienne.Pokroić paprykę w kostkę.Cebulkę pokroić ze szczypiorem.Kukurydzę odcedzić,przelać wodą i odsączyć.Wszystkie składniki włożyć do miski,dodać majonez i wymieszać.Nie przyprawiać,sałatka jest dość słona i ostra.Sałatkę włożyć na noc do lodówki,żeby składniki się przegryzły.Smacznego!
góralka
jovi
Jojo