eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Sałatka z zupek chińskich Eli

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Pyszna sałatka z zupkami chińskimi.Nie trzeba jej przyprawiać.

Sałatka z zupek chińskich Eli

Składniki:

Sałatka z zupek chińskich Eli

 

  • 60 dkg piersi kurczaka
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka słodkiej papryki w proszku
  • 1/2 cytryny-sok
  • 3 łyżki oleju
  • szczypta chilli

 

  • 3 zupki chińskie-kurczak ostry
  • 1 duża papryka czerwona
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • 1 pęczek cebulki dymki ze szczypiorem
  • majonez według uznania

Sposób przygotowania:

Sałatka z zupek chińskich Eli
Piersi umyć ,osuszyć i pokroić w paseczki.Czosnek przecisnąć przez praskę,dodać sos sojowy,chilli,paprykę słodką,olej sok z cytryny,wymieszać,zalać kurczaka i włożyć do lodówki na 3 godziny.Zupki chińskie włożyć do garnka razem z przyprawami,zalać 600 ml wrzącej wody,wymieszać i garnek przykryć.Od czasu do czasu przemieszać.Mięso wyjąć z lodówki i smażyć partiami (całe na raz się udusi a nie usmaży) na rozgrzanej patelni teflonowej i ostudzić.Z umytej,osuszonej papryki wyciąć szypułkę,usunąć gniazdo nasienne.Pokroić paprykę w kostkę.Cebulkę pokroić ze szczypiorem.Kukurydzę odcedzić,przelać wodą i odsączyć.Wszystkie składniki włożyć do miski,dodać majonez i wymieszać.Nie przyprawiać,sałatka jest dość słona i ostra.Sałatkę włożyć na noc do lodówki,żeby składniki się przegryzły.Smacznego!