Sposób przygotowania:
Sałatka z zupek chińskich i kurczakaETAP 1:
Na patelnię wlewam trochę oleju do smażenia, dodaję pokruszony makaron z kupek chińskich, podsmażam około 4 minuty. Po usmażeniu wsypuje do miski i zostawiam żeby ostygło .
Pierś z kurczaka umyje, suszę, kroje w kostkę. Mięso wkładam na patelnie na której smażyłam makaron, dodaje przyprawy z zupek chińskich oraz trochę pieprzu.
Po usmażeniu mięsa dodaje je do miski w której znajduje się makaron. Zostawiam do ostygnięcia.
Cebule i paprykę kroje w drobna kostkę, dodaje do mięsa. Kapustę pekińska szatkuje dodaje do reszty. Kukurydze wsypuje do sitka płucze pod woda i dodaje do reszty sałatki.
Całość dokładnie mieszam, dodaje około 2 łyżki majonezu trochę pieprzu i soli do smaku. Sałatkę odstawiam na 15 minut żeby makaron zrobił się miękki.