Sposób przygotowania:
Sałatka z żurawiną wg Piotra
Na początek kapustę pekińska umyć i przekroić na pół , połowe z niej drobno posiekać i wrzucić do miski.Marchew umyć oskrobać i przetrzeć przez tarkę o średnich oczkach , dodać do kapusty .Jabłka umyć obrać , wydrążyć z pestek i przetrzeć przez tarkę o średnich oczkach dodać do kapusty . Żurawinę namoczyć w gorącej wodzie na około 30 minut , a następnie dodać do kapusty, czerwoną fasolkę otworzyć zlać zalewę i dodać do kapusty , dodać cukier wszystko wymieszać a następnie dolać majonezu , wszystko jeszcze raz wymieszać schłodzić w lodówce.
edytaha
piotr20091991
żurawina jest z reguły kwaśna wiec daje sobie cuuukier...:)
edytaha
Ale nie jest aż tak kwaśna. Bez przesady! Ale skoro tak lubisz...