Sposób przygotowania:
Szybka sałatka z żurawiną i fetą
Mix sałat myjemy i osuszamy.
Czerwoną cebulę kroimy w dość drobną kostkę.
Ser feta kroimy w kostkę - aby dobrze się kroił, musi być dobrze schłodzony.
Do salaterki przekładamy sałaty, żurawinę, fetę i cebulę.
Przygotowujemy sos: czosnek kroimy bardzo drobno, łączymy z oliwą i musztardą, dodajemy sól, mieszamy.
Sos dodajemy do sałatki, mieszamy.
Czerwoną cebulę kroimy w dość drobną kostkę.
Ser feta kroimy w kostkę - aby dobrze się kroił, musi być dobrze schłodzony.
Do salaterki przekładamy sałaty, żurawinę, fetę i cebulę.
Przygotowujemy sos: czosnek kroimy bardzo drobno, łączymy z oliwą i musztardą, dodajemy sól, mieszamy.
Sos dodajemy do sałatki, mieszamy.