Sposób przygotowania:
Sałatka zamiast obiadu?
Jest to kolejna wersja sałatki z pomidorów, przeznaczona dla osób, które lubią "podkręcać" niektóre dania i eksperymentować z dodatkami.
Do miseczki kroimy pomidory w kawałki. Następnie szatkujemy cebulę i szczypior i dodajemy do pomidorów. Otwieramy puszkę kukurydzy i dosypujemy według smaku. U mnie zwykle wsypuje się ok. pół puszki. Następnie dodajemy ok. pół dużej śmietany i mieszamy. Dolewamy troszkę octu i przyprawiamy sałatkę do smaku. Gotowe!
Sałatka idealnie sprawdza się na ciepłe dni, kiedy nie chce nam się gotować posiłków, a domownicy lubią składniki. Polecam!
Do miseczki kroimy pomidory w kawałki. Następnie szatkujemy cebulę i szczypior i dodajemy do pomidorów. Otwieramy puszkę kukurydzy i dosypujemy według smaku. U mnie zwykle wsypuje się ok. pół puszki. Następnie dodajemy ok. pół dużej śmietany i mieszamy. Dolewamy troszkę octu i przyprawiamy sałatkę do smaku. Gotowe!
Sałatka idealnie sprawdza się na ciepłe dni, kiedy nie chce nam się gotować posiłków, a domownicy lubią składniki. Polecam!
darmiona
Bluu
a choćby to, że nie każdemu pasuje smak słodkiej kukurydzy i śmietany z octem. Ja, przyzwyczajona do standardowej sałatki z samych pomidorów, poeksperymentowałam. Jeśli dla Ciebie nie jest to nowością, no to świetnie.