Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Sałatka żółto-zielona 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Lekka sałatka z ziemniakami młodymi, ogórkiem i kukurydzą

Sałatka żółto-zielona 2 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sałatka żółto-zielona 2

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka żółto-zielona 2
Sałatę umyć, osuszyć, porwać na kawałki. Ułożyć na talerzach. Ziemniaki oskrobać, ugotować. Ostudzić. Pokroić w plastry, rozłożyć na sałacie. Łodygi selera naciowego umyć, osuszyć i pokroić w paski. Ułożyć na ziemniakach. Ogórka obrać ze skóry, pokroić w plasterki. Ułożyć na środku talerzy. Kukurydzę z puszki osączyć, posypać dowolnie sałatkę. Szczypiorek umyć, osuszyć, posiekać. Posypać sałatkę. Pieprz kolorowy zmielić w młynku, oprószyć sałatkę. Można również lekko posolić. Ja jednak tego nie zrobiłam. Podawać z kleksem jogurtu naturalnego
Sałatka żółto-zielona 2
Sałatę umyć osuszyć porwać na kawałki Ułożyć na talerzach Ziemniaki oskrobać ugotować Ostudzić Pokroić w plastry rozłożyć na sałacie Łodygi selera naciowego umyć osuszyć i pokroić w paski Ułożyć na ziemniakach
Sałatka żółto-zielona 2
Ogórka obrać ze skóry pokroić w plasterki Ułożyć na środku talerzy Kukurydzę z puszki osączyć posypać dowolnie sałatkę

Tagi:

sałata