mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Salsa ogórkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Skropienie wszystkiego sokiem z cytryny uwydatnia świeżość ogórków i nadaje salsie orzeźwiającego smaku.

Salsa ogórkowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Salsa ogórkowa

 

  • 2 długie zielone ogórki
  • 1 mała czerwona cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka posiekanej świeżej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka posiekanej świeżej kolendry
  • 1/2 łyżeczki suszonego koperku
  • 1/2 łyżeczki soli

Sposób przygotowania:

Salsa ogórkowa
Ogórki obieram przekrawam wzdłuż na pół, wydrążam z nasion i kroję w niewielką kostkę. Czosnek drobno siekam lub miażdżę. Cebulę obieram, siekam w kosteczkę.
W misce mieszam pokrojone ogórki, cebulę, czosnek, sok z cytryny, natkę pietruszki, kolendrę, koperek i sól. Przykrywam i wstawiam na minimum na godzinę do lodówki.
Salsa ogórkowa
Ogórki obieram i kroję w niewielką kosteczkę, odstawiam
Salsa ogórkowa
W misce mieszam pokrojone ogórki, cebulę, czosnek, zioła i przyprawy

Tagi:

ogórki