pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Salsa rybna

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

można zrobić zamiast ryby po grecku

Salsa rybna

Składniki:

Salsa rybna

 

  • 1/2 kg filet z dowolnej ryby,
  • 100 ml keczup pikantny,
  • 1 papryka czerwona,
  • 2 łyżki ocet balsamiczny,
  • cukier,
  • 1 marchewka ugotowana,
  • 1 cebula,
  • sól do smaku

 

Sposób przygotowania:

Salsa rybna
Rybę kroimy w kawałeczki, posypujemy solą i smażymy. Paprykę oraz marchewkę ugotowaną al dente kroimy w słupki. Do rondelka dodajemy keczup, ocet, drobno pokrojoną cebulę, paprykę i podgrzewamy. Jeśli sos będzie zbyt gęsty polewamy wody. Dusimy ok 10-15 minut. Solimy i posypujemy cukrem do smaku, wrzucamy pokrojoną marchew oraz usmażoną rybę. Przykrywamy i dusimy 2 minuty.

Tagi:

ryba ryby