Pavlov

Pavlov

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Sangria jabłkowo - cytrusowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

wspaniały napój alkoholowy na karnawałowe przyjęcia

Sangria jabłkowo - cytrusowa

Składniki:

Sangria jabłkowo - cytrusowa

 

  • 1 l wina czerwonego półsłodkiego
  • 200 ml sok pomarańczowy
  • 200 ml sok jabłkowy
  • 2 pomarańzze
  • 2 mandarynki
  • 1 cytryna
  • 1 jabłko

Sposób przygotowania:

Sangria jabłkowo - cytrusowa
Do dużego szklanego naczynia typu waza lub dzbanek wlać czerwone wino. Dodać sok pomarańczowy oraz sok jabłkowy. Wymieszać. Pomarańcze, mandarynki i cytrynę wyszorowac i sparzyć a nastęnie pokroić w plastry.Jabłko umyć, pokroic w plastry. Plastry owoców dodać do wina w dzbanku. Można podawać z lodem. Nalewać do pucharków lub szklanek