pepsicOLA

pepsicOLA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 193]

Schab duszony w warzywach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo szybki przepis na pyszny, duszony schab w aromacie warzyw.

Schab duszony w warzywach Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Schab duszony w warzywach

 

  • Na 4 porcje:

 

  • 4 porcje schabu
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • kilka pieczarek
  • sól, pieprz, vegeta

 

 

 

Sposób przygotowania:

Schab duszony w warzywach
Kotlety ze schabu bardzo dokładnie opłukać, następnie posolić, popieprzyć, posypać z każdej strony vegetą. Marchewki oraz pietruszkę obrać, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pieczarki pokroić na kawałki. Warzywa wyłożyć na mięso, zalać woda. Dusić pod przykryciem do miękkości, przez około 45 minut..
Schab duszony w warzywach
Najpierw schab solimy, pieprzymy, opruszamy vegetą
Schab duszony w warzywach
Kotlety zasypujemy tartymi warzywami, zalewamy wodą