kimo8

kimo8

Starszy Kucharz
[Przepisów: 33]

schab pieczony z czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

szybko i smacznie doskonały na niedzielny obiad z rodziną

schab pieczony z czosnkiem

Składniki:

schab pieczony z czosnkiem

 

  • schab bez kości około 1 kg
  • sól pieprz
  • 3 ząbki czosnku
  • olej lub oliwa
  • rozmaryn suszony
  • majranek

 

Sposób przygotowania:

schab pieczony z czosnkiem
Schab szpikujemy ząbkami czosnku. Następnie robimy marynate: 1 szklanka oleju lub oliwy, 1 łyżka rozmarynu, sól,  pieprz oraz majranek i odstawiamy na 4 godziny . Następnie naszpikowany czosnkie schab wstawiamy do nagrzanego piekarnika 200 stopni. Pieczemy około godziny i od czasu do czasu przelewamy naszą marynatą. I schab jest gotowy kroimy w plasterki.