LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Schab w warzywach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszna, łatwa i szybka potrawa na każdą okazję.

Schab w warzywach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab w warzywach

 

  • schab bez kości 1kg
  • mieszanka warzywna chińska
  • śmietana (kubek łaciatej)
  • vegeta (lub sól, pieprz, czosnek, ulubione zioła)
  • oliwa

Sposób przygotowania:

Schab w warzywach
Mięso pokroic w plastry o grubości ok. 1 cm. Obsypac przyprawami. Odstawic na jakiś czas, ale nie jest to koniecznie (jeżeli potrawa jest zaplanowana, to odstawic na całą noc). Naczynie żaroodporne wysmarowac oliwą. Ułożyc w nim plastry mięsa pionowo. Obłożyc warzywami (można jarzyny posypac solą i pieprzem). Przykryc i piec ok. 45 min. Następnie polac śmietanką i piec jeszcze jakieś 15 min. Podawac z pieczywem, ziemniakami, ryżem, makaronem.
Schab w warzywach
Schab krojony w plastry obsypany przyprawami.
Schab w warzywach
Pokrojony schab przykryty mieszanką warzywną.
Schab w warzywach
Podpieczony schab w warzywach polany śmietanką.
Schab w warzywach
Upieczony schab w chińskiej mieszance warzywnej.