iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Klopsiki mięsno-pieczarkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Takie mielone ale zrobione inaczej ,pół na pół mięso i pieczarki. Smażone podane z ziemniaczkami lub kaszą , smakują bardzo dobrze.

Klopsiki mięsno-pieczarkowe

Składniki:

Klopsiki mięsno-pieczarkowe

 

  • 1/2 kg łopatki

 

  • 40 dag pieczrek

 

  • natka pietruszki

 

  • cebula

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Klopsiki mięsno-pieczarkowe
Mięso od łopatki mielimy w maszynce do mięsa małe oczka . To samo robimy z oczyszczonymi pieczarkami. Cebulkę obieramy i siekamy.

Podsmażamy na masełku. Także mielimy. Dodajemy jajko. Solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Formujemy klopsiki. Smażymy je na rozgrzanym oleju na złoto.

Podajemy z ziemniakami lub kaszą .