klaudusia11

klaudusia11

Szef Kuchni
[Przepisów: 55]

Schawowe z grilla

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Bardzo lubię gotować i dlatego cieszę się że zrobiłam tą potrawę. Przyciąga swoim smakiem, aromatem, a także wyglądem. Najlepiej jeść gorące

Schawowe z grilla

Składniki:

Schawowe z grilla

 

  • 1 kg schabu
  • Marynata:
  • słoik musztardy kremskiej
  • 150 ml oleju
  • 3-4 łyżeczki przyprawy do gyrosa
  • 2 mini-kostki smażona cebulka
  • 2 łyżeczki cukru
  • 2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki
  • 100 ml piwa

Sposób przygotowania:

Schawowe z grilla
- Marynata: miksując, do musztardy cienkim strumieniem wlewamy olej. Dodajemy przyprawy i wlewamy piwo. Dokładnie mieszamy.
- Mięso myjemy i osuszamy. Kroimy w ok. 1 cm plastry. Rozbijamy. Wkładamy do marynaty. Odstawiamy na co najmniej 10 min. Pieczemy na rozgrzanym grillu po ok. 5 minut z obu stron.