Sposób przygotowania:
Szaszłyki drobiowe w kawieEtap 1

Mięso pokroić w dużą kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę, przełożyć do miseczki. Dodać do niego zioła, przyprawy, olej, kawę i musztardę.
Etap 2

Wszystko dokładnie wymieszać.
Etap 3

Marynatę dodać do mięsa, wymieszać tak, żeby marynata pokryła mięso w całości. Mięso w marynacie przykryć folią spożywczą i odłożyć na całą noc do lodówki.
Etap 4

Następnego dnia pokroić cukinię w plasterki, a pieczarki i cebulę w ćwiartki.
Etap 5

Na patyczki do szaszłyków nakładać na przemian po kawałku mięsa, cukinii, cebuli i pieczarki.
Etap 6

Szaszłyki kłaść na ruszt rozgrzanego grilla.
Etap 7

Piec na grillu na rumiano z każdej strony.