Sposób przygotowania:
Grillowane burgery wołoweMielenie
Udziec mielimy, doprawiamy mięso solą, pieprzem.
Przygotowanie warzyw
Cebulę kroimy w drobną kostkę.
Przygotowanie składników
Ogórki kroimy drobniutko,
Mieszanie
Dodajemy warzywa do mięsa, wrzucamy również koper. Wyrabiamy masę. Mokrymi dłońmi formujemy małe burgery.
Grillowanie
Następnie układamy na grillu na małym ogniu. Pieczemy z obydwu stron, w zależności od tego jaki stopień wypieczenia chcemy uzyskać.
Grillowanie
chwilę przed zdjęciem z grilla układamy ser aby się roztopił na burgerze. Jogurt mieszamy z majonezem, dodajemy przeciśnięty ząbek czosnku.
Bułki podpiekamy na grillu, w środku umieszczamy kotlet oraz warzywa, polewamy sosem.
Magdalena88
niezły kąsek
Alexandra Dropinsky