Sposób przygotowania:
Grillowane burgery wołoweMielenie

Udziec mielimy, doprawiamy mięso solą, pieprzem.
Przygotowanie warzyw

Cebulę kroimy w drobną kostkę.
Przygotowanie składników

Ogórki kroimy drobniutko,
Mieszanie

Dodajemy warzywa do mięsa, wrzucamy również koper. Wyrabiamy masę. Mokrymi dłońmi formujemy małe burgery.
Grillowanie

Następnie układamy na grillu na małym ogniu. Pieczemy z obydwu stron, w zależności od tego jaki stopień wypieczenia chcemy uzyskać.
Grillowanie

chwilę przed zdjęciem z grilla układamy ser aby się roztopił na burgerze. Jogurt mieszamy z majonezem, dodajemy przeciśnięty ząbek czosnku.
Bułki podpiekamy na grillu, w środku umieszczamy kotlet oraz warzywa, polewamy sosem.
Magdalena88
niezły kąsek
Alexandra Dropinsky