mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Semifreddo mocno jagodowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Z tej proporcji wyszedł mi cały litr pysznego lodowego deserku:)

Semifreddo mocno jagodowe

Składniki:

Semifreddo mocno jagodowe

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Semifreddo mocno jagodowe
Jajka dokładnie umyć, po czym sparzyć wrzącą wodą. Zmiksować je na puch z 6 łyżeczkami cukru. Śmietanę ubić, dodając 2 łyżeczki cukru pudru. Jajka dodać do bitej śmietany, wymieszać. Dodać owoce, ponownie delikatnie wymieszać. Masę przelać do keksówki 28 x 11 cm lub litrowego pojemnika po lodach. Wstawić do zamrażarki na 2 - 2.5 godziny. Można oczywiście mrozić je dłużej. Wtedy wystarczy wyjąć semifreddo z zamrażarki ok. 15 minut przed podaniem, aby się trochę rozmroziło.

Tagi:

jajko jajka