Sposób przygotowania:
Semifreddo z malinami i limoncello
Maliny rozgniesc z 1/3 cukru. Smietane kremowke ubic, dodajac pod koniec ubijania kolejna 1/3 cukru i limoncello. Crème fraiche taka z 30% tluszczu, rowniez ubic, uwaga moze sie zrobic maslo, w trakcie ubiajania robi sie naprawde gesta, dodac reszte cukru do smaku.Ubite smietany zmieszac razem. Dodac rozgniecione z cukrem maliny i delikatnie wymieszac.
Wlac do formy, najlepiej prostokatnej jak do keksa (moja o wymiarach 23x10cm) i przykryc folia aluminiowa, wlozyc do zamrazarki. Trzymalam w zamrazarce ok 10 dni.
Sos malinowy do polania:
220g malin (moga byc mrozone)
2 lyzki drobnego cukru
2 lyzki limoncello
Sos rowniez zamrozilam na 10 dni. Przed podaniem wyciagnac z zamrazarki na okolo 45 min przed degustacja , trzymac koniecznie w lodowce, rozmraza sie szybko. Podawac z polanym sosem malinowym i swiezymi malinami.
Pycha, palce lizac.
Wlac do formy, najlepiej prostokatnej jak do keksa (moja o wymiarach 23x10cm) i przykryc folia aluminiowa, wlozyc do zamrazarki. Trzymalam w zamrazarce ok 10 dni.
Sos malinowy do polania:
220g malin (moga byc mrozone)
2 lyzki drobnego cukru
2 lyzki limoncello
Sos rowniez zamrozilam na 10 dni. Przed podaniem wyciagnac z zamrazarki na okolo 45 min przed degustacja , trzymac koniecznie w lodowce, rozmraza sie szybko. Podawac z polanym sosem malinowym i swiezymi malinami.
Pycha, palce lizac.
tyna95
jovi
luna
Anula
Natala1210